Hovenier Helpt 2017!

Geschreven door  di, 01.08.2017 - 12:43

Hovenier Helpt, GildenGroen doet mee!

De tuin van mevrouw Guezen in de Polderwijk werd donderdag 28 september jl. van voor tot achter flink aangepakt. Het werk werd geheel belangeloos uitgevoerd door hoveniersbedrijf GildenGroen. Dat gebeurde in het kader van de landelijke actie ‘Hovenier Helpt’, een initiatief van TuinKeur, waar GildenGroen bij aangesloten is.

Met de slogan ‘Groen doen is goed doen!’ staat de Hovenier Helpt in teken van hulpbehoevende mensen kosteloos te helpen met hun tuin. Iedereen die iemand wilde verrassen met wat tuinhulp kon een project aanmelden. Josette Alkema bedacht dat haar buurvrouw, mevrouw Guezen, wel wat hulp zou kunnen gebruiken en meldde haar aan voor de actie. “Zij houdt ontzettend van haar tuin, maar is fysiek niet meer in staat om deze te onderhouden.” GildenGroen kwam gelijk in actie. “In principe zou alleen de voor- of achtertuin gedaan worden. Toen GildenGroen bij me kwam kijken boden ze direct aan zowel de voor- als achtertuin aan te pakken. Dat is heerlijk!”, liet een blij verraste mevrouw Guezen weten.

Donderdagmorgen stond het team van GildenGroen al vroeg bij mevrouw Guezen op de stoep. Terwijl zij de tuinmannen regelmatig van koffie voorzag, heeft GildenGroen in krap een dag tijd ervoor gezorgd dat de tuin weer een mooi aanzicht kreeg. “We hebben onder meer groot onderhoud gepleegd, de tuin wat anders ingericht met wat nieuwe planten, zodat deze wat makkelijker te onderhouden is en we hebben de bestrating wat licht aangepast waardoor mevrouw Guezen makkelijker met haar scootmobiel naar binnen kan”, licht Marcel Achterberg toe. De Zeewoldese hovenier hoefde niet lang na te denken of hij mee zou doen aan het landelijke project. “Hoe mooi is het als je je met je team en passie voor groen kunt inzetten voor hulpbehoevende mensen. Wij hebben ons vakmanschap dan ook graag beschikbaar gesteld voor dit initiatief.”