Eigenaren Gildengroen VOF

Marcel Achterberg

Ik ben geboren in Meppel en opgegroeid in omgeving Zwolle/Ommen. Na mijn opleiding op de Tuinbouwschool in Ferderiksoord heb ik een cursus Groenvoorzieining landschap en recreatie gevolgd. Vervolgens een jaar Hogere tuinbouwschool Larenstein in Boskoop afgerond. Al snel als hovenier aan de slag. In Zeewolde kwam een vacature vrij bij Groenrijk betreft een vakbekwaam hovenier. Zo ben ik in het dorp terechtgekomen. Jarenlang gewerkt als hovenier bij Groenrijk en hierbij de Hovenierstak, samen met de eigenaar, gerund.
In 2001 heb ik samen met mij vrouw, Cora, het hoveniersbedrijf van Groenrijk overgenomen en dit onder GildenGroen voortgezet en uitgebouwd. En dan begin je, als ondernemer, met je eigen bedrijf. Beste een hele ontdekkingsreis. Begonnen als eenmanszaak en in 2007 een VOF (Man/Vrouw VOF) van gemaakt. Mijn vrouw is vanaf deze tijd steeds meer betrokken bij de zaak, zodat ik mij op mijn vak kan richten. Met de jaren is het werk zo verschoven dat ik mij volledig kan concentreren op tuinontwerpen en tuinaanleg. Het werk waar ik goed in ben en mij voldoening uit haal. Mijn kennis draag ik graag over naar stagiaires en de werknemers binnen ons bedrijf. Vooral plantenkennis is mijn sterke kant en geef ik graag door. Binnen het bedrijf zijn wij flink aan de slag om te netwerken, samenwerking op te zoeken, koppelingen te maken hierin, te verduurzamen etc. Samen met mijn vrouw komen we tot een krachtig bedrijf met een stabiele basis welke we in de toekomst willen uitbouwen. Niet zozeer in grote maar in onze missie: Vergroenend de toekomst in!
Maatschappelijk betrokken is tevens een speerpunt van mij. Met ons bedrijf probeer ik zoveel mogelijk mij hierin te begeven. Ook dit is een onderdeel van het ondernemersschap!
Dit alles probeer ik te combineren met ons gezellige en drukke gezinsleven. Ik maak zoveel mogelijk tijd vrij voor het gezin en de kinderen. Vooral in de hobby’s van de kinderen ben ik actief betrokken, o.a. bij de scouting Zeewolde.

Cora Achterberg

Na de opleidingen Mavo en MDGO heb ik gesolliciteerd bij Politie Haaglanden. Na diverse test te hebben gedaan en behaald, was het gesprek met de psycholoog de doorslag. Zij vond mij emotioneel te betrokken, waardoor het werk bij de politie niet aan te bevelen was.
Op dat moment werkte ik al bij Bakkerij Kortleve, hier mijn functie uitgebreid tot cheffin verkoop. Heel fijn om het klantencontact te onderhouden en personeel aan te sturen.
Vervolgens getrouwd met Marcel Achterberg en 4 kinderen gekregen. Intussen ons bedrijf GildenGroen opgezet, waar ik destijds voornamelijk de administratie voerde en Marcel alle andere vaardigheden onderhield. Naast ons bedrijf werkte ik een aantal jaren bij de thuiszorg Zeewolde, en Center Parcs, omdat ik dit goed kon combineren met het bedrijf en de opgroeiende kinderen. In 2007 ben ik volledig in het bedrijf gestapt en is er van een eenmanszaak een VOF gemaakt. Naast de administratie werkte ik tevens 2 dagen in de week “op locatie” mee. Vanaf 2012 heb ik de organisatorische werkzaamheden overgenomen van Marcel, zodat hij zich beter op het daadwerkelijke werk kan richten. Heden is de administratie uitbesteed aan de accountant, zodat ik mij volledig kan richten op organisatie binnen het bedrijf. Zoals: Werkvoorbereiding, CRM, planning, calculaties, urenregistratie, P&O, relatiebeheer etc. Daarnaast werk ik nog steeds 1 à 2 dagen op locatie om het klantencontact te onderhouden en het werk te overzien. Een drukke en ontzettend leuke baan, welke goed te combineren is met de opvoeding van onze 4 kinderen!