Gerda Simmers

Functie: Assistent hovenier en teamleider

Werkzaam bij Gildengroen sinds: Maart 2021

Ik wil mij graag even voorstellen. Mijn naam is Gerda Simmers ben 54 jaar en getrouwd, heb een dochter en sinds 1,5 jaar ook een kleindochter. Ik ben woonachtig in Harderwijk.

Na mijn Mavo en MBO opleidingen, ben ik de horeca in gerold, waar ik met veel plezier heb gewerkt, het klanten contact was erg leuk, vooral met vaste klanten bouwde je een band op. Helaas stopte dit bedrijf er mee, hierna heb ik een paar jaar in de coffeeshop van de Hema als leiding gevende gestaan weliswaar parttime, graag wilde ik weer fulltime gaan werken en dat kon hier op dat moment niet en heb zo de overstap naar de supermarkt gemaakt. Hier heb ik mij op gewerkt tot assistent bedrijfsleider. Na 20 jaar dienst, moest ik door veranderingen op management niveau, wat anders gaan zoeken. Door een gebeurtenis die ik een aantal jaren geleden heb meegemaakt in mijn werk in de supermarkt, gaf de arts advies de natuur op te zoeken. Hierdoor kwam ik tot rust. Dan zie je op een gegeven moment hoe mooi de natuur eigenlijk is. Ga je de dingen anders beleven, de wisselingen in jaargetijden, de bloemen en planten, de vogels en insecten. Hier kan ik van genieten. Dus ben ik gaan nadenken, wat ga ik doen, waar wordt ik blij van.

Zo kwam begin dit jaar de opleiding tot aankomend hovenier met een baan voorbij, de keus was zo snel gemaakt. En kon ik bij Gilden Groen aan de slag. Hier heb ik mijn draai gevonden mede omdat de natuur hier bovenaan staat. Ondertussen heb ik mijn opleiding afgerond, waarbij de vervolg opleiding volgend jaar start. Wat doe ik nu eigenlijk bij Gilden Groen?  Vooral onderhoud, het leukste vind ik dat bij particulieren, door het kleinschalige en het contact met de klant, maar ook bij bedrijven is het belangrijk om het terrein er netjes en verzorgd uit te laten zien. Bij de aanleg gaat het om de opbouw van tuinen, dit is zwaar werk maar vind het wel belangrijk om af en toe eens te helpen. Ik vind het dan ook een goed streven om met ons team eens af te wisselen van de werkzaamheden, om zo de kennis hoog te houden, en met wisselende collega’s te werken. Door mijn jaren lange ervaring in leiding geven ga ik me meer bezig houden met het begeleiden van het team, wordt meer het aanspreek punt voor mijn collega’s tussen Marcel en Cora, zodat zij hun handen meer vrij krijgen om andere taken in het bedrijf op te pakken. Zo kunnen we de klanten nog beter bedienen, wat voor een ieder prettig is, want een tevreden klant vormt bij ons een fijn gevoel.

Tot snel in uw tuin 😊