Gazononderhoud wat betekent dat voor uw gazon!

We willen allemaal een mooi gazon, maar met maaien alleen ben je er niet! Denk bijvoorbeeld aan bemesting op het juiste moment. Daarnaast is de frequentie van maaien ook van groot belang.

Kijk hieronder voor handige tips!

Vindt u het te veel werk of heeft u te weinig tijd? Neem dan contact met ons op voor een bemestingsabonnement: uw gazon bemest met de juiste organische meststoffen op het juiste moment, facturatie per kwartaal.

Gras maaien: 6 tips voor je gazon

Tip 1:
Maai het gras als het droog is. Nat en vochtig gras verstopt de grasmaaier en wordt minder netjes gemaaid.

Tip 2:
Maai alleen met scherpe messen. Een bot mes scheurt het gras en snijdt het niet recht, waardoor de grassprieten aan de bovenkant verdrogen en geel kleuren. Dit geeft een lelijke gloed over je grasmat. Bekijk dus regelmatig de messen van je grasmaaier en voer tijdig onderhoud uit.

Tip 3:
Houd een lengte van 3 centimeter aan voor je gazon. Wordt het intensief gebruikt, bijvoorbeeld door spelende kinderen? Maai het dan hoger op 4 of 5 centimeter. Aan het einde van het seizoen kun je een lengte van zo’n 6 centimeter aanhouden. Je gazon gaat dan sterker de winterperiode in.

Tip 4:
Laat het gras langer groeien in een hete periode als de temperatuur boven de 25°C uitkomt. Met langer gras is je grasmat sterker en je voorkomt dat de zon brandt op de wortels van het gras.

Tip 5:
Maai het gras telkens in een andere richting. Gras dat in meerdere richtingen gemaaid wordt is sterker en wordt ook niet altijd dezelfde kant op gedrukt. Onthoud waar je de vorige keer begonnen bent met maaien en begin nu aan de andere zijde en werk in de tegenovergestelde richting.

Tip 6:
Kies de juiste grasmaaier voor jouw gazon.
Met deze grasmaaien tips zorg je ervoor dat je grasmat er perfect bij ligt. Je kunt ervoor zorgen dat je gazon sterker, voller en gezonder wordt. Zo kun je nog meer van je tuin genieten.