Matthieu Achterberg

Functie: Assistent hovenier & Onderhoudsmonteur

Werkzaam bij GildenGroen sinds: november 2021

Ik ben Matthieu Achterberg, de oudste zoon van Cora en Marcel. Als kleine jongen lag ik al bij papa in zijn armen te slapen op de mobiele kraan. Daar moet het begonnen zijn. Zo nu en dan hielp ik mee in het bedrijf. Mijn VMBO opleiding heb ik gevolgd bij Aeres Nijkerk, waar “Groen en Techniek” mijn specialiteit was. Ik heb daar veel geleerd over de groensector, en het onder de knie krijgen van bepaalde vaardigheden in de groenvoorziening.

In het 4e leerjaar liep ik stage bij een autorestaurateur. Dit trok zo mijn interesse dat ik op Landstede de MBO opleiding, BBL, ben gestart voor Auto-technicus. Tijdens de opleiding heb ik ook ervaring opgedaan bij Van Amersfoort Racing, waar ik 4 maanden in de Formule 4 heb gewerkt als ‘Second Mechanic’. We waren veel in het buitenland. Dit was erg leuk maar ik had weinig tijd voor o.a. school en rijlessen, dus was ik genoodzaakt te stoppen.

Voor school moest ik natuurlijk wel een stageplek hebben, maar ik kwam er al snel achter dat de reguliere autogarage niets voor mij is. Het bleek dat het antwoord op deze vraag vrij dichtbij lag. Namelijk bij GildenGroen. Als hoveniersbedrijf heb je ook veel met techniek te maken, zoals reparatie en afstellen gereedschap, reviseren gemotoriseerd gereedschap etc. Naast de technische kant ben ik ook werkzaam in de tuin. De vaardigheden van het hovenieren heb ik snel onder de knie en pak het praktisch en inzichtelijk aan.

Mijn interesse ligt vooral bij de tuinaanleg, dat is wel wat ik het leukste vind aan dit vak. Het reorganiseren van tuinen, het beter en mooier maken. Of ik dit in de toekomst ook nog steeds wil doen weet ik nog niet. Maar voorlopig zit ik bij GildenGroen wel op mijn plek!