Gebruik geraniums als bodembedekker

Geranium is een dankbare tuinplant. Er zijn meer dan zeshonderd soorten, waarvan de meeste winterhard. De hoofdbloei vindt plaats in juni/juli, maar enkele soorten bloeien langer, zoals de Geranium endressii.

Het langst bloeit de Geranium Rozanne, die soms in november nog kleur geeft. De meeste geraniums worden in de border gebruikt vanwege hun rijke bloei. Enkele soorten zijn prima als bodembedekker te gebruiken en soms ook in de schaduw. Geranium macrorrhizum is een hele goede bodembedekker en vormt een dicht tapijt.

Geraniums

We adviseren ze weleens om het zevenblad weg te krijgen. De bloemen variëren van roze tot paars en wit en ze zijn in onze milde winters groenblijvend. Veel gebruikt wordt Geranium macrorrhizum Spessart. Worden deze Geraniums te wild, dan kan men ze flink terugknippen en dit herstelt snel. Ook de meeste zomerbloeiende Geraniums kan men na de bloei helemaal terugknippen, na een week ziet men ze alweer uitlopen.