Tuintips zomer 2020

Afwatering

Tegels en andere verharding kunnen ervoor zorgen dat water niet snel de grond in loopt. Hierdoor blijft het langer nat in de tuin. Een oplossing hiervoor is een tegel eruit, en wat groen hiervoor in de plaats.

Voor een specifieke oplossing voor jouw tuin kan je contact met ons opnemen. Wij adviseren jou graag.

Eikenprocessierups

Jij kan de natuur helpen om de eikenprocessierups te bestrijden. Maai bijvoorbeeld niet om eiken zodat er planten als kamperfoelie kunnen groeien. Of plant inheemse planten in jouw tuin om de natuurlijke vijanden van de processierups aan te trekken.

Bemesting

De beste bemesting voor jouw tuin is organische meststof. Een goede bloem om deze maand in de gaten te houden voor bemesting is de roos. Snoei eventueel uitgebloeide rozen voor nieuwe scheuten.

Welke planten passen in jouw tuin?

Elke plant heeft eigen voorkeuren, zoals veel of weinig zon en veel of weinig ruimte. Maar daarnaast heb jij natuurlijk ook jouw ideeën. Misschien wil je hoge of lage planten, of wil je dat er elk seizoen wel iets in bloei staat. Hierom is het goed om te kijken welke planten het beste passen in jouw tuin.

Wil je hierover advies? Neem contact met ons op en samen maken wij een goed beplantingsplan voor jouw tuin.

Snoeien

Snoei met voorkeur op een bewolkte dag, en zeker niet in de volle zon. Bij het snoeien ontstaan er namelijk snoeiwonden waardoor het vocht van een plant sneller verdampt. Dit kan leiden tot bruin in de bladeren.

Last van vogels bij jouw bessen of jouw moestuin?

Wat kan helpen is om een net tegen de vogels te spannen. Let er hierbij wel op dat je een goed net kiest zodat er geen vogels verstrikt raken. Een net met een felle kleur en met kleine gaten is hiervoor effectief. Daarnaast kan je vogels ook afschrikken met gekleurde windmolentjes of glimmende dingen.

Water geven

Geef planten met voorkeur in de ochtend of de avond water. Doe dit zeker niet in de volle zon. Daarnaast kan je beter een aantal keer goed water geven dan heel vaak een beetje. Als de omgeving te vochtig is kan er namelijk schimmel ontstaan.

Onderhoud of renovatie?

Tuinrenovatie of een flinke onderhoudsbeurt gewenst? Voor hulp in de tuin sta ik je graag te woord. Neem gerust contact op en dan bespreken wij samen de mogelijkheden voor jouw tuin.

Bloemen zaaien

Je kan vergeet-mij-nietjes, campanula en leeuwenbekje goed zaaien in je tuin. Een voordeel van deze planten is dat je er volgend jaar weer plezier aan kan beleven.

Taxus en buxus

Deze periode is nog een prima tijd om de taxus en de buxus te snoeien. De taxus snoei je 1 keer per jaar en heeft geen probleem met diep terug snoeien.