Bureninitiatief

“overtollig regenwater op een natuurlijke manier afvoeren”

Tijdens een bijeenkomst in september, op initiatief van de buurt, is er met verschillende partijen, waaronder Buro Boot, Het Waterschap en GildenGroen, gebrainstormd over hoe het overtollige regenwater (wat van het dak af komt) natuurlijker af te laten voeren.

De bedoeling was om dit te laten infiltreren in de tuin, maar met de grote hoosbuien van tegenwoordig zorgde dit voor veel wateroverlast.

Buro Boot gaf een informatieve presentatie over oa het klimaat en wat dit voor invloed heeft voor ons. GildenGroen bracht dit meer in de praktijk, waarbij tastbare oplossingen naar voren kwamen.

Samen met Buro Boot en GildenGroen wordt er een ontwerp gemaakt om de groenstrook in deze wijk om te toveren naar een Wadi, waar vanuit de tuin het regenwater naar afgevoerd kan worden. In samenwerking met de buurt wordt dit plan uitgewerkt.