”Week van de duurzaamheid”

“Duurzaamheid wordt meer en meer belangrijk en is een breed begrip waar vol op kan worden ingezet. Dit doen wij als ondernemers, maar ook in het centrum is daar als Verenigd Centrumondernemers Zeewolde aandacht voor, ” legt voorzitter Johan Safaric uit. “En dit kan het beste door samenwerking op te zoeken.”

Dat is dan ook gebeurt, niet alleen met de gemeente maar ook met andere ondernemers.

GildenGroen stelt golden tickets beschikbaar
GildenGroen, een van de duurzame partners van de gemeente, maar vooral ondernemers waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat, heeft dan ook 5 golden tickets beschikbaar gesteld met een waarde van maar liefst € 200,00 . “Dit doen wij niet zomaar. Het verduurzamen van tuinen door bijvoorbeeld de actie Steen eruit, plant erin is echt van groot belang. Door deze tickets weg te geven willen wij hier aandacht voor vragen en bewustwording creëren.” Cora Achterberg sprankelt van energie als ze hierover begint te praten.

Winkelhaven Zeewolde erkent het belang van boodschappen tassen boven de plastic tassen die hier en daar nog worden weg gegeven. “Gelukkig zien wij steeds meer papieren tassen of nog duurzamere tassen in het dorp verschijnen bij de ondernemers. Duurzame vilten tassen weggeven in samenwerking met de gemeente past dan ook uitstekend bij de duurzame visie. Het is dan ook goed te horen vanuit de gemeente dat projecten over plastic  dieet op basisschool leiden tot oplossingen als het vervangen van plastic tassen.”

In de tassen zit wat informatie over verduurzaming van bijvoorbeeld tuinen en andere tips, maar zijn er ook een variatie aan kortingsbonnen te vinden van een aantal ondernemers die Duurzaamheid een warm hart toe dragen.

Hoe kom je aan de tas
5 van de 1200 tassen dragen een gouden ticket in zich. Dus naast dat de tas al een schitterend cadeau op zich is, wordt daar ook nog eens kans gemaakt op die cheque ter waarde van € 200,00. De tassen zijn vanaf 8 oktober te krijgen bij de meest duurzame winkels in Zeewolde. Bij besteding van € 15,00 of meer ontvang je de tas bij De Oude Bieb, Roleto, De Winkeltjes, Fruithal Smits, MMM Boerderij, Wijngoed Wilgenhorst en de Basisz.
Ook het energieloket geeft de tas mee aan zijn bezoekers. Maar wie zich aan heeft gesloten bij Too good to go en vanaf 8 oktober zijn magic box aanschaft bij Bakker Bart, Boni, Coöp, Deen, Deka Supermarkt en de Lidl krijgt zijn pakket in de duurzame vilten tas. Dit uiteraard allemaal zolang de voorraad strekt.

Too good to go
Too good to go is een groot landelijk initiatief tegen voedselverspilling. Hiermee worden producten gered tegen het weggooien middels het aankopen van Magic Boxen tegen een zeer aantrekkelijke prijs.