Nationale Bijentelling

De lente is in aantocht en sommige bomen staan zelfs alweer in bloei. Dat betekent dat ook de bijen weer uitvliegen, op zoek naar voedzaam stuifmeel. En als de bijen uitvliegen, dan is de Nationale Bijentelling ook niet meer ver weg. Op 23 en 24 april kan heel Nederland weer meedoen aan de telling. Als iedereen gedurende een half uur alle bestuivers telt in de tuin, op het balkon of een groene plek in de buurt dan kunnen we wetenschappers helpen om meer te weten te komen over de stand van de wilde bij in Nederland. En dat is belangrijk voor het beschermen van deze nuttige, maar bedreigde diersoorten. Noteer dus alvast de data in je agenda en bedenk hoe je collega’s, klanten, familie en vrienden ook kunt prikkelen om mee te doen met deze nationale zoemsessie!

Lees meer op nationalebijentelling.nl