Najaarstips

Egeltjes

Egeltjes scharrelen graag in en om de tuin om zo te zoeken naar eten of een slokje uit de vijver te nemen. Soms is het nodig de Egel te voeren, let op de hoeveelheid en geef speciaal Egelvoer. Dit geeft een sterke geur af die Egeltjes goed kunnen ruiken

Blad

Laat wat blad liggen in de borders, overtollig blad kan wel worden weggehaald. Door wat blad te laten liggen bevorderd dit het bodemleven en geeft tevens de diertjes in de winter een plekje om te schuilen.

Gazononderhoud

Het was een lange, warme en hele droge zomer. De meeste gazons hebben hierdoor schade opgelopen. Het gras ziet er geel en droog uit en er kunnen kale plekken zijn ontstaan. Nu het weer wat meer gaat regenen, is het een ideaal moment om het gazon te herstellen en de najaarbemesting uit te voeren. Maak de kale plekken goed schoon en verwijder alle oude grasresten. Zaai daarna het gazon en de kale plekken door met het gazonzaad en vergeet dit niet af te dressen.

Genieten

Geniet van de mooie herfstkleuren en de natuur die langzaamaan in ruststand komt en zich klaarmaakt voor de winter.