GildenGroen ‘Duurzaamste Hovenier van Nederland 2022’

Joehoe!!! We hebben de titel ‘Duurzaamste Hovenier van Nederland 2022’ in ontvangst mogen nemen op de Vakbeurs De Groene Sector in Hardenberg.

Wat zijn wij ontzettend trots op het team, klanten en leveranciers!

In december mochten wij de jury ontvangen. We dachten, laten we niet alleen praten, maar vooral laten zíen. Dus hup de jury de GildenGroen bus in en een rondje Zeewolde.

Allereerst bij de binnentuin van Buitendijk, De Terp, geweest. Hier werden we vriendelijk ontvangen door dhr. Flos, voorzitter van de tuincommissie. In opdracht van Woonpalet Zeewolde is deze binnentuin omgetoverd van een saaie tuin naar een gezellige en functionele binnentuin. Meneer Flos gaf aan dat de tuin erg veel gebruikt wordt door de bewoners. Vooral de Jeu de Boules baan trekt naast bekijks ook de bewoners over de streep om actief mee te doen. Van de Fruitbomen kon nog net geen appeltaart gebakken worden, gaf meneer Flos aan, al gaf dat niet, dit jaar hadden de vogels er plezier van. Vooral het gazon en de sfeervolle borders geven ontzettend veel kleur. Het doel is hier in ieder geval bereikt!

Vervolgens naar de Polderwijk, hier de Knarrenhof bezocht, hartelijk ontvangen door de bewoners. We hebben op deze locatie een tuin aangelegd met veel hergebruikt materiaal gecombineerd met nieuw natuurlijk materiaal, omlijst met een diversiteit aan beplanting passend bij de grondsoort en omgeving. Na een rondje door de tuin en uitleg van Marcel ging de reis verder naar Zeewolde Zuid.

Deze tuin is ook aangelegd op een zeer duurzame manier. Veel steen uit de tuin en vervolgens veel groen in de tuin. Naast het bestaande materiaal is er gecombineerd met aanvullende beplanting, vlonder, gezellige plekjes in de tuin en zelfs opgegraven steentjes terug laten komen voor insectenmuurtjes. Een deel is omlijst met een natuurlijke Hazelaarschutting.

Daarna was het tijd voor een kopje koffie en wat lekkers van de plaatselijke bakker. Cora had een presentatie gemaakt waarin alle facetten van GildenGroen zichtbaar zijn gemaakt: van tuinaanleg tot maatschappelijk betrokken, van onderwijs tot bedrijfsfilm. Na het zien van de presentatie had de jury eigenlijk geen vragen meer, het was hun duidelijk allemaal. Heel spannend natuurlijk, want nu was het wachten geblazen.

Een maand later, na de Feestdagen, met het hele team op pad naar Hardenberg, Vakbeurs De Groene Sector. Marcel zijn ouders wonen dichtbij en waren ook aanwezig, erg fijn natuurlijk. Om 15:00 uur begon de aankondiging. Oh wat een spanning zeg! Na een introductie door Ralph Mens (jurylid en hoofdredacteur Tuin en Landschap en Ruud Snijders (jurylid en eigenaar Innogreen) van de drie genomineerde bedrijven werd eerst de 3e prijs genoemd. Dat werd Aardoom hoveniers. Vervolgens werd de 2e prijs genoemd (en ja dan weten we ook wie de 1e prijs heeft gewonnen). De 2e prijs ging naar Willemstein Hoveniers. Ook 2 fantastische bedrijven…. Groot applaus hiervoor en daarna: het team van GildenGroen op het podium.

Joehoe!!!! Wat is dit geweldig zeg!! GildenGroen heeft de 1e prijs gewonnen, we zijn de “Duurzaamste Hovenier van Nederland 2022”!! De titel en de oorkonde werden overhandigd. Flits, flits, flits… alle mensen allemaal foto’s. Hup het team op het podium, zonder hun geen titel natuurlijk, champagne erbij en proosten maar. Wat een ervaring en wat zijn we trots!

We danken het team: Martijn, Otmar, Marcus, Astrid, Gerda, Matthieu en Jochem voor hun inzet en kunde om met elkaar duurzaamheid uit te stralen. Ook onze klanten en leveranciers danken we van harte, door te blijven sparren en ervaringen uit te wisselen, versterken we elkaar en blijven we samen groeien in kennis en ervaring.

Wat we verder gaan doen om deze titel meer uit te dragen….
Dat houden we nog even voor ons….
Wie goed heeft opgelet heeft het al ergens kunnen lezen.
Houd onze socials en nieuwsbrief in de gaten voor meer nieuws hierover.

Hartelijke groeten, namens het team van GildenGroen
Marcel en Cora Achterberg