Sedumdak Appartementencomplex Carré mooie samenwerking met Stichting Woonpalet Zeewolde

Ruim ander half jaar geleden kwam de aanvraag van Woonpalet Zeewolde om de plantenbakken op het dak van de schuurtjes van het appartementencomplex Carré te voorzien van nieuwe beplanting. Bij het maken van de offerte hadden we toch zo onze vraagtekens erbij. “Als we de plantenbakken gaan vervangen, dan blijft het alsnog een kaal dak over, dit nodigt toch niet uit, daarnaast sluit het niet aan bij onze missie! Waarom maken we er niet “gewoon” een Sedumdak van.” De stoute schoenen aangetrokken en een offerte gemaakt voor het realiseren van een Sedumdak waarbij we de betonnen plantenbakken willen gebruiken als bankjes. Het doel is om er een ontmoetingsplek van te maken voor de bewoners. Toch wel spannend, omdat het natuurlijk een hele andere offerte was geworden. Woonpalet reageerde ontzettend enthousiast. Echt zó leuk! Met elkaar kwamen er nog meer plannen en werd het dak geheel goed aangepakt. Naast het Sedumdak werd er een biodiversiteitstuintje aangelegd, de (wat verouderde) betonbakken werden voorzien van een mooi kleurtje en afgewerkt met een houten zitting. In de zomer van 2022 is het gehele dak vergroend. Na de aanleg opende één van de bewoners haar deur en zei: “Oh, ik kijk al heel lang tegen een betonnen vloer aan, nu is het helemaal groen!”. Waarbij wij aangaven, “Ja, en u kunt er zelfs op lopen” Waarna we dat natuurlijk in de praktijk brachten.

Om ervoor te zorgen dat het dak ook gebruikt wordt door de bewoners heeft Cora een gedicht geschreven om ervoor te zorgen dat het zijn doel niet verliest. Het plan was om alle bewoners een kussentje te geven, dat liet het budget niet toe en daar zal dus nog voor gespaard gaan worden (vast en zeker!) Het gedicht heeft van Woonpalet een mooi plekje gekregen in de hal, zodat men het nog eens na kan lezen. Helmut Hermans (wethouder Economie, Wonen en Ruimtelijke ordening) en Petra van den Berk (interim-directeur-bestuurder Woonpalet) hebben de daktuin symbolisch geopend door een insectenhotel te plaatsten. Daarna werd er met bewoners gezellig een glaasje gedronken!
Wij danken Tom Everts, Henri Hoogeveen en Sarah Scholts van Woonpalet Zeewolde voor de zeer prettige en fijne samenwerking! Op naar het volgende project!

In verbinding met elkaar

Heel fijn dat ik uw kussen mag zijn.
Neem mij met u mee,
om alleen of samen,
op reis te gaan heel dichtbij,
een plek voor u en voor mij,
om samen van te genieten,
even helemaal te ‘zijn’,
wat is dat toch fijn,
neem gerust uw buurvrouw/man mee
en betreedt het dak van groen,
weet dat dit u veel goeds zal doen,
hier kunt u elkaar ontmoeten,
samen een kopje thee drinken,
neem gerust plaats op 1 van de bankjes,
leg mij neer en zit met genoegen,
zodat u heerlijk op het dak kunt vertoeven,
neem de omgeving in u op en luister goed,
hoor wat de natuur om u heen doet,
wanneer u vol energie weer vertrekt,
vergeet mij dan niet mee te nemen,
leg mij thuis op een bijzondere plek,
weet dat elke keer als je mij weer pakt,
u tegemoet gaat naar een wereld om te beleven,
dát is wat Woonpalet u graag wil geven,

genieten van heel dichtbij,
samen en met elkaar, een plek voor jou en voor mij!