Sedumdak in combinatie met Zonnepanelen, positief voor de energierekening

Zonnepanelen op uw dak? Combineer dit met een groen dak voor een hoger rendement.

Is uw dak aan vervanging toe en wilt u zonnepanelen op uw nieuwe dak, neem dan ook direct een groen Sedumdak. Op een groen dak halen zonnepanelen namelijk een veel hoger rendement. Over een heel jaar leveren zonnepanelen op een Sedumdak gemiddeld 9-16% meer energie op dan op een grijs dak van bitumen of dakpannen. In de zomer doen zonnepanelen het op een groen dak zelfs bijna 30% beter dan op andere daken. Daarnaast zitten er meer voordelen aan een groen dak.

Een paar feiten op een rij:

  • Het houdt u lekker koel in de zomer, heeft dus een isolerende werking, dit is ook bevorderlijk voor uw energieverbruik. Wanneer je een Sedumdak combineert met een Zonnepanelen kun je wel tot 20% op je energielasten besparen
  • Waterberging, door wateropvang in het Sedumdak kan het wateroverlast met wel 45 – 70% verminderd worden
  • Huizen met 1 of meer Sedumdaken zijn gemiddeld 4 tot 8 procent meer waard
  • Een Sedumdak aanleggen en onderhouden over een periode van 50 jaar, is 26 % goedkoper dan een traditioneel zwart dak aanleggen.
  • Bevorderd de biodiversiteit: aantrekking van Vlinders, Bijen, andere insecten
  • Je wordt niet alleen zeer gelukkig bij het zien van je prachtige groene dak het heeft ook positieve effecten op je gezondheid, waaronder betere luchtkwaliteit, Sedum filtert fijnstof, daarnaast dempten de plantjes ook het geluid met wel 10 decibel
  • Last but not least: Een zwart dak is gewoon hartstikke saai. Van bloeiende planten en zoemende beestjes op je dak wordt je toch veel blijer!