Kom in actie voor de Bij

Veel mensen gaan dit voorjaar weer aan de slag in hun tuin of balkon. Maar hoe maken we hen meer bewust van een bij-vriendelijke inrichting en het belang van bestuivers? Kennisimpuls Bestuivers helpt met de prachtige serie posters ‘Jouw tuin helpt!’. Maak er gebruik van! En doe ook mee aan de Nationale Bijentelling.

De serie bestaat uit 10 posters waarop 8 tuinplanten staan die belangrijk zijn voor bijen en die voor elke tuin geschikt zijn. Bij elke plant staat informatie over groeiwijze, standplaats en welke bijen er dol op zijn. Handig om te gebruiken tijdens een presentatie aan klanten, op school, bij een ondernemersvereniging of andere gelegenheid!

Download de posters op de website Hulp voor Bestuivers en kleed je omgeving of evenement aan met informatie over bijen. Ook zijn er informatiebladen om uit te delen.

Tip: doe ook mee met de Nationale Bijentelling! Dan krijg je een beeld van hoeveel bijen er in een tuin zijn en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek. De bijentelling duurt dit jaar 10 dagen in plaats van 2. Je kunt van 15 tot en met 24 april meedoen door een half uurtje bijen te tellen.

Kijk op NationaleBijentelling.nl.​