Duurzame markt ism IVN Zeewolde

Wethouder Erik van de Beld opende zaterdag 4 november de Lekker Lokaal Markt en de knutselcarrousel ‘Van de bloemetjes en de bijtjes’ op het terrein van IVN. Het werd een feestelijke dag vol duurzame producten en creatieve activiteiten voor jong en oud.

Lokale bedrijven schitterden met hun duurzame en ambachtelijke producten, variërend van vers brood en groenten tot kaas, honing en handgemaakte kaarsen. Ook duurzame organisaties waren aanwezig, zoals stichting Landgoed Nieuw Horst, waar we in het volgende item aandacht aan besteden. Natuurlijk waren wij als Duurzaamste hovenier ook aanwezig. Er werd veel interesse getoond voor groene daken en daarbij hoe meer te vergroenen in de tuin.

Het repaircafé stond paraat om kapotte spullen nieuw leven in te blazen, en informatiekramen deelden kennis over klimaatadaptatie, groene initiatieven en tips voor bij-vriendelijk tuinieren. En als kers op de taart, zorgde een live folkband voor muzikale sfeer.

Al met al een zeer geslaagde dag.